Newsletter

Vertrek jij ’s ochtends enthousiast naar je werk?

Over werken met passie….

Zoek je, al dan niet actief,  een andere manier van werken, een andere job, maar vooral een job die (meer) aansluit bij je interesses, passie en levensstijl? Ben je stiekem een beetje jaloers op mensen die van hun hobby hun beroep maken? Overkomt het jou dat je de eerste minuut van je werkdag al denkt aan de middagpauze? Heb je soms het gevoel af te tellen naar het weekend?

Wat heb jij nodig om elke dag met plezier naar je werk te gaan? Wat kun je in je huidige job of bij jezelf aanpassen om weer volop voldoening te halen uit je job?

Jacon Legal (Legal Resources Tailored To Your Needs) en coaching bureau People Matter(s) slaan de handen in elkaar met als doel om meer mensen te helpen hun passie (terug) te vinden in hun job. Wij hebben ervaring in het begeleiden van juristen met heel verschillende profielen.

Lees er meer over op de website van Jacon Legal of bekijk hier alvast het mooie verhaal van Linsay, die van haar passie haar job heeft gemaakt…

Hoe pak je het aan

Een eerste stap is  een goed zicht te krijgen op wie je bent en wat je drijfveren zijn, om in kaart te brengen wat je energie geeft of wat juist energie opslorpt. Op deze manier kun je vermijden dat je in een job blijft of stapt die eigenlijk niet bij je past.

Door van op afstand naar je werk te kijken: ‘wat doe ik, waarom doe ik het en hoe doe ik het?’, kom je al tot een aantal interessante inzichten over wat er wel of niet bij je past.   Soms volstaat het om eens anders naar de dingen te kijken om weer blij te zijn met wat je hebt en bewust te kiezen voor je huidige job en werkgever; die job waar je destijds voor gekozen hebt.

Eens je dit in kaart hebt gebracht en hebt getoetst aan de realiteit, is het eigenlijk een kwestie van je angsten overboord gooien en de stap zetten om anders te gaan werken. Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Misschien heb je koudwatervrees, ben je bang om te falen of weet je wel wat je hebt, maar niet wat je ervoor terug krijgt….. het is een kwestie van risicoanalyse, maar durf vooral ook je hart te volgen en te kiezen voor datgene waar jij blij van wordt en je vol overgave in kan storten.

Hoe we jou kunnen helpen

Loopbaancoaching kan je helpen bij dit proces. Met de loopbaancheques van de VDAB betaal je bovendien slechts 40 (of 80) euro voor 4 (of 8) u coaching.